• +90 216 466 4666
Instersteel

Neden Otel Ekipmanları Önemlidir ?

 Kaliteli tatil otelleri prestijli projelerle, ilklere imza atan marka ekipmanlarla kendini ön plana çıkarmayı başarır. Otel seçerken ilk göze çarpan; lokasyonu, mimarisi, çevre düzenlemesi, klasik veya modern tasarlanmış mobilyaları olur. Otele girdiğiniz andan itibaren ise kullanılan ekipmanlar önem kazanır. Odada kullanacağınız ihtiyaçların listesi tam anlamıyla çıkarılmış ve yerine getirilmişse sorun oluşturmaz, hatta ince detaylar sizi özel hissettirecektir.

Örneğin tuvalet kağıdı, şampuan, klozet fırçası, klozet kağıdı, çöp kovaları, diş fırçalıkları, köpük dispenserler, sıvı saabunluk, wc aksesuarları, saç kurutma makinesi, makyaj ve traş aynası, sensörlü musluklar, tek kullanımlık terlikler bir otel banyosunda olması gereken ekipmanlardan bazılarıdır. Bunların yanı sıra kağıt mendil dispenserleri ve engelliyseniz, engelli grupları ile karşılaşınca memnuniyetiniz bir kat daha artar. Bebeğiniz var ise bebek altı değiştirme grubunu gözleriniz arar. Odanızdaki perdeler, yatak örtüleri, havlu, aplikler, duvarların boş kalmaması, tablolarla süslenmesi, vazoların içindeki taze çiçekler, makyaj pamukları müşteriye verilen değeri, özeni gösterir. Müşterinin konforu düşünülerek otel ekipmanlarının eksiksiz oluşu müşterinin otel hakkında olumlu yorumlar yapmasına ve tekrar konaklamasına neden olacaktır. Beş yıldızlı otellerin, tatil köylerinin otel ekipmanları sadece bunlardan ibaret mi? Elbette hayır. Otel ekipmanları arasında en önemli unsurlardan biri de mutfakta kullanılan listelerdir. Mutfak ekipmanları verimlilik, kalite, müşteri memnuniyeti göz önünde bulundurularak seçilmeli. Mutfakta kullanılan ekipmanlar enerji tüketimini en aza indirgeyen ve maliyeti düşüren malzemelerden oluşmalı. İşletmenin alanı ve yapısına göre seçilen, yeni teknolojik fırınlar, yemek pişirme süresini azaltarak yemek servisini hızlandırır. Yemeğin doğru pişirilmesi, güzel lezzeti, yemeğin özenli sunumu müşterinin beğenisi kazandıracaktır. Restaurantında, fitness centerde, havuz başında, barda sunulan yiyecek ve içeceklerin kısa sürede ısıtılması ve soğutulması için mikrodalga, buzdolabı, derin dondurucular gıda kalitesini bozmayacak ekipmanlardır. Aynı anda yüzlerce bulaşığı yıkayabilen endüstri bulaşık makineleri de otellerde bulunması gereken ekipmandır. İşletmenin kalıcı kalitesi, büyüme oranı, satın alınan ekipmanların verimliliğiyle aynı ölçüdedir.

+90 216 466 4666

ÇAĞRI MERKEZI